Rep.utb TLP-10 A1-4 B1-3 D1

Vårt mål

Vårt mål är att var och en som utbildat sig hos oss ska bli säker och effektiv i sitt yrke, trivas på jobbet och känna ansvar.

  • Personskadorna minimeras
  • Förarnas produktivitet ökar.
  • Skadorna på truckar, inventarier och gods minskar.
  • Förarnas tillsyn på trucken förbättras. Därmed minskar reparationerna, samtidigt som truckens livslängd ökar och stilleståndstiderna minskar.


För vem
Alla truckförare som har utbildningsbevis för små ledstaplare till stora containertruckar.

Förkunskapskrav
Eleven ska ha en kompetens som motsvarar de kunskaper och färdigheter som enligt körkortslagen krävs för att få körkort.


Innehåll
Genomgång av 3&4§ i Arbetsmiljölagen. Risker som kan vara förbundna med arbetet. Fördjupad daglig tillsyn med batteriladdning. Truckens kapacitet.

Och sedan
En person som har genomgått utbildningen med godkända prov, behöver inte göra om hela teoridelen, för att komplettera med annan trucktyp inom samma grupp. Personen behöver endast komplettera med praktik för aktuellt fordon. Inför kompletteringen måste dock ett teoretiskt kompetensprov med godkänt resultat för gruppen avläggas som är lämplig vid repetitionsutbildning. Vid ej godkänt kompetensprov skall man gå om hela B-utbildningen för att kunna komplettera inom samma grupp. Praktiken avslutas med körprov och efter godkänt resultat får truckföraren ett nytt utbildningsintyg. En person som har genomgått A-utbildning och vill komplettera med trucktyper inom B-gruppen, måste gå hela B-utbildningen.Komplettering av maskiner inom samma grupp A B eller D behörighet.
Platser kvar
Fullbokat

Kursdatum i Skövde
Boka 07 okt
7 platser
Boka 21 okt
10 platser