Praktisk ortopedisk uppdateringskurs-diagnostik och praktisk behandling

Vårt mål
Kursens syfte är att ge fördjupade kunskaper i diagnostik, praktisk behandling samt att ge dom senaste rönen om dom vanligaste sjukdomarna i rörelseorganen.

För vem
Endagskurs för läkare och lämpar sig väl för specialister och ST läkare i allmänmedicin, ortopedi, akutmedicin och reumatologi. Uppfyller delvis delmål 1-5 inom allmänmedicin.

Innehåll

Kursen är upplagd som en kompakt endagskurs med både teoretiska föreläsningar varvat med fallpresentationer och praktiska övningar i grupp. Kursen syftar till att lära sig enkla systematiska metoder och minnesregler för att förenkla ortopedi. Vi kommer att gå igenom akut ortopedi såsom de vanligaste frakturerna, distorsionerna och hur man gör vid stora och små sårskador och brännskador inklusive praktisk sutur och omläggningsövningar. Vidare går vi igenom de vanligaste  överbelastningsskadorna och ryggsjukdomar inklusive praktisk undersökningsteknik vid patologi och injektionsteknik av kortison. Vi kommer även gå igenom artros i de vanligaste lederna och degenerativa ryggsjukdomar. Slutligen berör vi osteroporos utredning och behandling samt kroniska smärttillstånd och vad som särpräglar dem.

Kursdeltagarna erhåller kursintyg och föreläsarkompendium.
Stockholm 18 april Malmö 25 april
Ladda ner information
Praktisk_ortopedisk_uppdateringskurs_vt18.pdf

Pris: 3.600,00 kr

Platser kvar
Fåtal platser kvar
Fullbokat

Kursdatum i Stockholm
Boka 18 apr

Kursdatum i Malmö
Boka 25 apr