Hundkurser
Introduktion till apportering


Introduktion till jaktapportering. Kursen introducerar den apporterande hundens olika arbetssätt (markering, dirigering och sök) samt ger en grund för att påbörja apporteringsträning. Hundarna får möjlighet att pröva på de olika momenten, uppleva skott, samt att ta vilt. Kursen varvar teori och praktik under dagen.

  OBS: Hunden måste kunna greppa en apport (dummy) och lämna den till dig. Kursen ges över 4 kvällar.



Mer info

Pris 1.600 kr

Planerade tillfällen

Datum Platser kvar

02-23 maj 18:30 6

Viltspår grundkurs


I denna kurs lär du dig grunderna för att spåra vilt med din hund. En duktig spårhund är ovärderlig vid eftersök, och det är dessutom väldigt roligt. Kursen går igenom teori kring spårning och hur man lägger viltspår. Vi prövar att lägga spår och gå dem. Målet med kursen är att du sedan på egen hand skall kunna fortsätta träna fram till anlagsklass i viltspår. Kursen är också en lämplig förberedelse för senare kurser i eftersök.



Mer info

Pris 1.800 kr

Planerade tillfällen

Datum Platser kvar

04-05 maj 09:00 10
03-04 aug 09:00 10

Jägareförbundets eftersöksutbildning


Jägareförbundets eftersöksutbildning. Kursen vänder sig till jägare och hundförare med intresse av eftersök och eftersöksjägare som vill få en större bredd på sitt eftersöksarbete. Eftersöksekipage och jaktledare får genvägar till kunskap där också den rutinerade eftersöksjägaren har behållning av kursen. Kursen är i två delar: Ett teoretiskt material som finns online och läses av deltagarna innan kursen, samt två dagar praktisk träning. De praktiska momenten inkluderar bland annat spårning, skottplatsundersökning, eftersöksskytte och strategier för eftersök. För att ha full utdelning av de praktiska momenten bör du ha tränat din hund i viltspår eller motsvarande.

Kursen går över helgen (2 dagar)

Teorimaterialet tillkommer och kostar 249 kr. Du köper teorimaterialet på Jägareförbundets hemsida. Du förväntas läsa igenom teorimaterialet innan kursen!



Mer info

Pris 1.800 kr

Planerade tillfällen

Datum Platser kvar

25-26 maj 09:00 11

Jägareförbundets mentaltest


Vet du vad du har i andra änden på kopplet?

Ett mentaltest är ett viktigt verktyg i träningen av din jakthund. Det ger dig en inblick i din hunds egenskaper, och hjälper dig att arbeta med dressyr, spårträning och injagning på ett sätt som passar just din hund. Ett mentaltest kan också ge värdefull insikt i din hunds egenskaper ifall du vill bryta problembeteenden som aggression eller stress. Jägareförbundets mentaltest består av 10 olika moment som testar hundens reaktioner på olika typer av situationer som den inte upplevt tidigare. Genom att studera hur hunden reagerar kan man bedöma hundens egenskaper.

Beskrivare är Leif Markhagen och Lena Enström.

OBS: Hunden måste vara minst 12 månader gammal för att genomföra ett mentaltest. Vi gör en kort paus för att äta medhavd lunch. För att få full utdelning av testet bör du delta hela dagen och se samtliga hundar. Vi avrundar omkring kl 17. Löptik får delta sist på Söndagen.



Mer info

Pris 1.500 kr

Planerade tillfällen

Datum Platser kvar

15 jun 08:00 6
16 jun 08:00 6

Jaktträning för apporterande hund


Jaktträning för apporterande hund är till för hundar och förare som behöver träna på att föra apportör i jaktliga situationer. Träningen bedrivs som smyg och vakjakt i lågt tempo längsmed sjöar och kust på Bogesundslandet. Fokus i träningen ligger på stadga, fotarbete och lugn i apporteringen, och vi anpassar träningen efter hunden och förarens nivå. Jakten leds av en jaktledare som också agerar skytt. Om vi kommer åt, och hunden sköter sig, skjuter vi någon enstaka fågel som apporteras.

För att delta i jaktträning för apporterande hund måste hunden vara tränad som apportör och spontan på kallvilt. Vi ser gärna atth hunden har gått till pris i nybörjarklass på B-prov för retriever, alternativt motsvarande apporteringsprov för andra raser.

Max ett tillfälle per ekipage och år.



Mer info

Pris 500 kr

Planerade tillfällen

Inga datum