Biljettbokning
dansfesten/dans veislan/tanssibileet/the dance party


Varje vår koreograferar studenterna vid Institutionen för danspedagogik föreställningar som de tar på turné runt om i Sverige och utomlands. Årets studentgrupp har som huvudsakliga dansinriktningar jazzdans eller modern och nutida dans. Den 21 och 22 april har du möjlighet att se följande verk:

me.TOD

TODcompany presenterar dansföreställningen me.TOD som baseras på grundidén ''Hur skapar man dans?'' Vi utforskar koreografiska metoder för att skapa rörelse genom gestalten TOD.

Av och med TODcompany: Amanda Marklund, Cornelia Grönlund, Ingunn Elísabet Hreinsdóttir och Johanna Dahlrot.

PRE:SENSE

I dansprojektet PRE:SENSE utforskar 7th MOVEMENT frågor kring närvaro. Vad betyder det, vad består det av och hur känns det? Genom olika improvisationsmoment undersöker vi närvaro i ett perspektiv av inifrån och ut samt utifrån och in.

Av och med 7th MOVEMENT: Fanny Pereira Nielsen, Greta Kella, Amanda Pylkkänen, Linnéa Persson, Sara-Maria Pirhonen, Francesca Cicarelli Aragones och My Gren.

But first…jazz

Verket But first…jazz är ett resultat av sju olika dansares utforskande av jazzdansens bredd och uttryck. Med verket vill vi sprida rörelseglädje och nyfikenhet kring jazzdansen. Vad är jazz och vad kan jazz vara?

Av och med MessAround: Terrtu Vallin, Lovisa Widerström, Daniel Chrenko, Ella Enqvist, Emilia Törnblom, Angelica Widerberg och Lisa Holmström.

SOIL

Det fysiska och rörelsekraftiga dansverket SOIL undersöker relationen mellan kollektiv och individ och ifrågasätter vad potential innebär i samspelet med andra.

Av och med Philip Hansen, Martina Rubensson, Aleksandra Cigarcic, Adrian Cruz Davila, Jemine Lipponen, Linnéa Lindberg och Amanda Östholm.Fri entré:0,00 kr
För aktuella kursdatum var vänlig kontakta oss