Våra kurser

Barista Basic 1

En halvdags utbildning för caféer och coffeeshops som ger en bra grund i barista-yrket. Ni får veta mer om hur olika espresso smakar och varför. Fokus ligger på smak och espressobryggning, men vi går även igenom mjölkskumning samt underhåll av maskinen.

Läs mer

Kommande tillfällen

onsdag 18/03 09:00 - 12:00
Stockholm Boka
5 platser kvar

3 till kurser

Barista Basic 2

Av de espressobaserade dryckerna på svenska caféer är drygt 90% med mjölk. Därför har vi tagit fram en kurs som fokuserar på dessa, främst Cappuccino och Caffelatte. Vi börjar med att smaka på olika espresso- samt mjölk-typer, och gå igenom hur dessa agerar i kombination i de olika dryckerna. Vi fördjupar oss även i mjölkskumning, latte-art och underhåll av kvarn och espressomaskin.

Läs mer

Kommande tillfällen

onsdag 01/04 09:00 - 12:00
Stockholm Boka
3 platser kvar

3 till kurser

Barista Home

Sveriges bästa utbildning för alla hemmabaristor som vill lära sig mer om kaffe, maskiner, bryggteknik och mjölkskumning. Lär dig hur du får ut en riktigt god espresso med din hemmamaskin, du får också ta en titt på professionella maskiner och en chans att jämföra olika sorters espresso.

Läs mer

Kommande tillfällen

torsdag 12/03 18:00 - 21:00
Stockholm Fullbokat

11 till kurser

Brew Basics

Ingen har väl kunnat missa bryggkaffets stora frammarsch senaste åren. Den här kursen är till för dig som vill lära dig om hur man brygger kaffe på ett professionellt sätt. Vi lägger oss på en hyfsat hög nivå, men du behöver inga förkunskaper – gillar du gott kaffe är det dock en fördel.

Läs mer

Kommande tillfällen

torsdag 19/03 18:00 - 21:00
Göteborg Boka

10 till kurser

Kaffekurs


Följ med på en kunskapsresa till de olika kaffeländerna, kaffesorterna och kaffesmakerna.
Vad har arter, jordmån och skördemetod med saken att göra?
Vi provar massor av ursprungskaffen som vi sedan försöker urskilja de olika smakerna ur, och förstå varför de smakar som de gör. 

Läs mer

Kommande tillfällen

torsdag 05/03 18:00 - 20:00
Göteborg Boka

12 till kurser

Tekurs

Teernas värld är fylld av mystik och aromer, i vår te-skola beger vi oss in i denna värld och lär oss mer vad te är, hur det kan smaka och de många traditionerna att tillreda drycken. Vi skaffar oss en djupare förståelse för ursprung, process och hur de påverkar smaken.

Läs mer

Kommande tillfällen

torsdag 26/03 18:00 - 20:00
Stockholm Boka

3 till kurser