Våra kurser

Barista Basic 1

En halvdags utbildning för caféer och coffeeshops som ger en bra grund i barista-yrket. Ni får veta mer om hur olika espresso smakar och varför. Fokus ligger på smak och espressobryggning, men vi går även igenom mjölkskumning samt underhåll av maskinen.

Läs mer

Kommande tillfällen

måndag 17/08 09:00 - 12:00
Stockholm Boka

4 till kurser

Barista Basic 2

Av de espressobaserade dryckerna på svenska caféer är drygt 90% med mjölk. Därför har vi tagit fram en kurs som fokuserar på dessa, främst Cappuccino och Caffelatte. Vi börjar med att smaka på olika espresso- samt mjölk-typer, och gå igenom hur dessa agerar i kombination i de olika dryckerna. Vi fördjupar oss även i mjölkskumning, latte-art och underhåll av kvarn och espressomaskin.

Läs mer

Kommande tillfällen

måndag 24/08 09:00 - 12:00
Stockholm Boka

4 till kurser

Barista Home

Vad krävs det egentligen för att få till en riktigt god espresso? Svaret är riktigt bra kaffe och stenkoll på espressons ädla hantverk. Vi låter dig fördjupa din kunskap om vad bra kaffe är samt låter er bekanta er med viktiga delar som dosering, tampning,malning och bryggning. 

Självklart låter vi dig även få full koll på bemästrandet av mjölkskumningen och den så mytomspunna lattearten.


 

Läs mer

Kommande tillfällen

torsdag 13/08 18:00 - 21:00
Stockholm Fullbokat

4 till kurser

Brew Basics

Att brygga kaffe är ett gediget hantverk. I denna kurs vill vi dela med oss av vår syn på detta hantverk. Vi låter dig lära dig mer om kaffets ursprung, smaka på kaffe från olika delar av världen, få en djupare förståelse av kaffets bryggteori samt titta närmre på några väl utvalda bryggmetoder.  

Kursens höjdpunkt är så klart när du själv får brygga och finslipa din bryggteknik, under denna del lägger vi särskilt fokus på kvarnförståelse eftersom den är så avgörande för kaffets kvalité. 




Läs mer

Kommande tillfällen

torsdag 20/08 18:00 - 21:00
Stockholm Boka

4 till kurser

Kaffeprovning

Följ med på en kunskapsfylld resa från kaffets ursprungsländer till den finala koppen. Vad har kaffeproducenten,ursprungetbotaniken och rostningen för påverkan på vår kaffeupplevelse?  

Vi bjuder in dig till vår kaffevärld och låter dig smaka på fantastiska kaffen från våra producenterVi hoppas att denna provning ska ge dig en mer nyanserad smakbild av kaffets alla härliga nyanser.  

Som slutknorr visar vi dig några av våra favoritbryggmetoder, samt vad du bör tänka på för den perfekta koppen.





 

Läs mer

Kommande tillfällen

torsdag 06/08 18:00 - 20:00
Stockholm Boka
1 Plats kvar

4 till kurser