En halvdags utbildning för caféer och coffeeshops som ger en bra grund i barista-yrket. Ni får veta mer om hur olika espresso smakar och varför. Fokus ligger på smak och espressobryggning, men vi går även igenom mjölkskumning samt underhåll av maskinen.
Läs merAv de espressobaserade dryckerna på svenska caféer är drygt 90% med mjölk. Därför har vi tagit fram en kurs som fokuserar på dessa, främst Cappuccino och Caffelatte. Vi börjar med att smaka på olika espresso- samt mjölk-typer, och gå igenom hur dessa agerar i kombination i de olika dryckerna. Vi fördjupar oss även i mjölkskumning, latte-art och underhåll av kvarn och espressomaskin.
Läs mer
Vad krävs det egentligen för att få till en riktigt god espresso? Svaret är riktigt bra kaffe och stenkoll på espressons ädla hantverk. Vi låter dig fördjupa din kunskap om vad bra kaffe är samt låter er bekanta er med viktiga delar som dosering, tampning,malning och bryggning.
Självklart låter vi dig även få full koll på bemästrandet av mjölkskumningen och den så mytomspunna lattearten.